DOLAR

34,1263$% 0.29

EURO

38,1014% 0.09

GRAM ALTIN

2.873,57%1,58

ÇEYREK ALTIN

4.767,00%1,60

TAM ALTIN

19.011,00%1,60

BİST100

9.900,25%-0,76

BİTCOİN

2143462฿%-0.26221

İmsak Vakti a 04:56
Hatay HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay lezzetleri Viyana’da tanıtıldı

Türkiye‘nin Viyana Büyükelçiliğince Türk Mutfağı Haftası kapsamında, 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntılardan en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay‘ın birbirinden hoş lezzetleri tanıtıldı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un eşi Azize Ceyhun tarafından tertiplenen aktiflikte, çok sayıda ülkeden diplomat, hem Hatay‘ın lezzetlerini tatma hem de yapma imkanı buldu.

Büyükelçi Ozan Ceyhun, aktifliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Güzel mutfağımızı sizlere daha yakından tanıtmak ve bu mutfağa ilişkin birtakım püf noktaları ve sırları sizlerle paylaşmak bizim için memnunluk verici.” dedi.

Türkiye’nin dünya çapında tanınmış Hatay mutfağını burada tanıtmanın çok bedelli olduğunu lisana getiren Ceyhun, bununla birlikte bu kentin yakın vakitte meydana gelen sarsıntılarda en çok etkilenen yerlerden biri olduğunu hatırlattı.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl Hatay mutfağının tanıtılmasının kararlaştırıldığını kaydeden Ceyhun, böylece hem bu kentin eşsiz lezzetlerini tanıtmak hem de sarsıntının yol açtığı yaraların hala sarılmakta olduğunun ve bu konuda takviye ve yardıma muhtaçlık duyulduğunun hatırlatmak istendiğini belirtti.

Sıfır atık vurgusu

Davetlilere ikram edilmek üzere hazırlanan açık büfede yer alan yemekler başta olmak üzere Kusura has sabun, zeytinyağı ve nar ekşisi üzere değerli eserleri konuklara anlatan Azize Ceyhun da yemekleri hazırlarken mümkün olduğunca sıfır atık anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Azize Ceyhun, ikramları kendileri de Hataylı olan aslen Süryani kökenli Aytaç Çoban ve Saadet Fayda’nın hazırladığını, bu kentin farklı din, lisan ve etnik kökeni bünyesinde barındırdığını, bu tarafıyla de biri Müslüman oburu Hristiyan iki hanımın mutfağın tanıtımında yer almasının kendileri için kıymetli olduğunu vurguladı.

Davetlilere evvel Hatay’a mahsus kısır ve patatesli çiğköfte hazırlayan Çoban ve Fayda, daha sonra bu yöreye ilişkin künefe ve kömbe ismi verilen tatlıları uygulamalı bir formda konuklara tanıttı.

Davetlilerin sunum ve ikramlara büyük ilgi gösterdiği aktiflikte konuklara Hatay’ı tanıtan armağanlar verildi.

Kaynak: AA / Aşkın Kıyağan – Kültür Sanat

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay’da silah kaçakçılığı operasyonunda bir kuşkulu yakalandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibombahsegelcasibom girişcasibom