DOLAR

34,0142$% -0.04

EURO

37,9041% -0.46

GRAM ALTIN

2.841,85%0,46

ÇEYREK ALTIN

4.709,00%0,42

TAM ALTIN

18.779,00%0,44

BİST100

9.975,61%2,06

BİTCOİN

2177150฿%3.14649

Öğle Vakti a 12:34
Hatay HAFİF YAĞMUR 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Hatay yemekleri Belgrad’da tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı uyumunda bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Hatay yemeklerinden örnekler, Sırbistan‘ın başşehri Belgrad‘da tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve eşi Canan Parmaksızoğlu Aksoy’un mesken sahipliğinde, Hatay’a ilişkin lezzetler konuklara sunuldu.

Büyükelçilik Resmi Konutu’nda düzenlenen akşam yemeği davetinde, Sırbistan‘ın önde gelen basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile yemek bloggerları ve influencerlar yer aldı.

Büyükelçi Aksoy, aktifliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türk mutfağının asırlarca bir ortada yaşayan halklar için pek çok ortak nokta barındırdığını belirtti.

Aksoy, Sırbistan halkına ve makamlarına, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli zelzeleler sonrasında gösterdikleri dayanak ve dayanışma için teşekkürlerini iletti.

Büyükelçinin eşi Canan Parmaksızoğlu Aksoy da Hatay’ın gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı’nda yer aldığını, Türk mutfağının sıfır atık ideolojisiyle geliştiğini, birçok özelliğiyle sürdürülebilir olduğunu kaydetti.

Canan Parmaksızoğlu Aksoy, Emine Erdoğan öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı” kitabının Sırpça çevirisinin de yayımlandığına değinerek, kitabın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül 2022’de Sırbistan’a gerçekleştirdiği ziyarette eşi Emine Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in eşi Tamara Vucic’in teşrifleriyle Sırbistan’da tanıtıldığını hatırlattı.

Hatay yemeklerinde yer alan biberli ekmek, zeytin salatası, kısır, humus, tepsi kebabı ve künefe hakkında bilgiler paylaşılan aktiflikte, Türk ve Sırp mutfağının ortak özelliklerine ve farklılıklarına değinildi.

Kaynak: AA / Ahmet Nurduhan – Turizm

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay’da DEAŞ operasyonu: 6 tutuklama

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibom girişcasibomcasibom girişcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom girişcasibomcasibom giriş