34,6022$% 0.34
36,2589€% 0.05
2.989,79%0,95
5.084,00%0,49
20.271,00%0,65
%
3424349฿%2.08842
TAV Havalimanları’nın yiyecek-içecek iştiraki BTA’nın Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilen “Türk Mutfağı Haftası” aktiflikleri İstanbul Havalimanı‘nda başladı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nda, UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı tarafından belirlenen “Dünyanın 26. Gastronomi Kenti” Hatay‘ın yöresel mutfağı ile Türk yemek kültüründeki sürdürülebilir ve sıfır atık üretim uygulamalarına yer veriliyor.
Türk Mutfağı Haftası aktifliklerine geçen yıl olduğu üzere bu yıl da Türkiye’nin her bölgesinden 600’ün üzerinde tanımı, klâsik sistemlerle çalışan üreticilerden aldığı gereçlerle aslına uygun biçimde sunan Tadında Anadolu da iştirak sağlıyor.
Bu yılın özel menüsü UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı’nda yer alan Hatay‘ın lokal reçetelerinden oluşuyor. Kendine has kahvaltısı ve 650’den fazla yemeği ile dikkati çeken Hatay mutfağı, taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların yükle kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağı olarak biliniyor.
BTA’nın Anadolu mutfağının kültür mirasını günümüze taşıyan markası Tadında Anadolu etkinliklere, İstanbul Havalimanı dış çizgiler gidişte ve İzmir Adnan Menderes ile Ankara Esenboğa Havalimanı iç sınırlarda bulunan şubeleriyle katılıyor
Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri boyunca Tadında Anadolu şubelerini ziyaret edenler, Hatay’ın lokal gereçler ve klasik pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanan yöresel yemeklerini tadarken, kadim Türk mutfağının varlıklı biyolojik çeşitliliği hakkında bilgi edinme fırsatı buluyor.
Bu yılki Hatay menüsünde biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer alırken, etkinliklerde Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikram ediliyor.
BTA Üst Yöneticisi Baha Bülbül, aktiflikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde bu yılın özel menüsü için Hatay’ın seçilmesinin değerine değinerek Türkiye’de yaşanan zelzele felaketinin akabinde takviyeye gereksinim duyan kentin lokal üreticilerinden temin edilen mahallî eserlerle hazırlanan menüyle bir defa daha birlik ve beraberlik bildirisi verildiğini söyledi.
Baha Bülbül, kelamlarına şöyle devam etti:
“BTA ve Tadında Anadolu olarak yaşadığımız coğrafyanın kadim pahalarını, Anadolu’nun kahraman üreticilerini ve eserlerini korumak, gelecek kuşaklara taşımak, yabancı konuklarımızın de bu varlıklı kültürle tanışmalarını sağlamak için büyük uğraş gösteriyoruz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı teşebbüsüyle düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nda bir kere daha bu misyonumuzu yerine getirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Toplumsal kaynaşmanın ana ögelerinden olan sofralarımızla cömertlik, paylaşım ve dayanışma ruhumuzu ortaya koymaya devam edeceğiz.”
Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri 27 Mayıs’a kadar devam edecek.
Kazada ölen 18 yaşındaki genç kız gözyaşları ortasında toprağa verildi
Belen’de Diş Tabiplerine Polis Ziyareti
Bakan Kurum: Uzun Çarşı’yı Yine Tarihin Merkezine Taşıyacağız
Hatay’da Apartman Dairesinde Yangın: İtfaiye Grupları Süratle Müdahale Etti
Hatay’da Narenciye Satışı Arbede Çıkardı
Baykar’ın inşa ettiği zelzele konutları afetzede ailelere sıcak yuva oldu
Dörtyol’da Apartman Dairesinde Yangın: 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
Hatay’da Apartmanda Yangın, 2 Kişi Hastaneye Sevk Edildi
Dörtyol’da Apartman Yangını: Karı Koca Hastaneye Kaldırıldı
Hatay’da Çiftçi 7.2 Kilogramlık Tatlı Patates Yetiştirdi
Dörtyol’da Polis Gruplarından Asayiş ve Trafik Kontrolü