DOLAR

34,0711$% 0.13

EURO

38,1149% 0.06

GRAM ALTIN

2.833,75%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.698,00%0,19

TAM ALTIN

18.733,00%0,20

BİST100

9.975,61%2,06

BİTCOİN

2135405฿%3.64081

İmsak Vakti a 04:53
Hatay HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

NATO’da Türk mutfağı ve Hatay yemekleri tanıtıldı

NATO karargahında Türk mutfağı ve Hatay‘a ilişkin lezzetlerin tanıtıldığı aktiflik düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında NATO’da yapılan aktifliğe Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü mesken sahipliği yaptı.

Etkinliğe NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcileri, daimi temsilciliklerde misyon yapan diplomatlar ve askerler, NATO’nun sivil ve askeri işçisi katıldı.

Büyükelçi Levent Gümrükçü, davetlilere yaptığı konuşmada, NATO’nun müttefikleri bir ortaya getirdiği üzere gastronominin de insanları bir ortaya getirdiğini söyledi.

“Türk mutfağı kelam konusu olduğunda mütevazı olamayacağım.” diyen Gümrükçü, bu yılki aktiflikte Türkiye’de şubat ayında meydana gelen sarsıntılardan etkilenen kentlerden Hatay‘a ilişkin lezzetleri sunmayı tercih ettiklerini belirtti.

Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Hatay‘ın zelzeleden çok etkilenmiş olsa da asırlara dayanan kültürü, tarihi ve karakterinin yansıdığı ruhunun her vakit devam edeceğini söz ederek “Nitekim bugün o muazzam, lezzetli yemekler etrafında bütün NATO’yu, onlarca daimi temsilciyi ve ortaklarımızdan gelenleri bir ortaya getirdi.” dedi.

Konuklardan Hatay‘ı görenlerin bir gün tekrar kente gitme dileklerini kendisine ilettiğini aktaran Gümrükçü, “Bugün NATO’yu gerçek manada birleştirdiğimize inanıyorum. Birçok bahiste vakit zaman görüş ayrılıklarımız olabiliyor müttefik dahi olsak fakat bugün herkesin birleştiği öge Türk mutfağının çok özel bir mutfak olduğu ve sahiden birleştirici bir özelliğinin bulunduğu.” diye konuştu.

“Türk Mutfağı Haftası” etkinliğinde sunulan firik pilavı, biberli ekmek, tepsi kebabı, künefe, kömbe üzere Hatay lezzetleri konukların büyük beğenisini topladı.

Kaynak: AA / Şimdiki

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay’da trafik kazası: Genç kız Osmaniye’de toprağa verildi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibom girişcasibomcasibom girişcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom girişcasibomcasibom giriş