DOLAR

34,6022$% 0.34

EURO

36,2589% 0.05

GRAM ALTIN

2.989,79%0,95

ÇEYREK ALTIN

5.084,00%0,49

TAM ALTIN

20.271,00%0,65

BİST100

%

BİTCOİN

3424349฿%2.08842

Yatsı Vakti a 02:00
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İstanbul Havalimanı’nda Hatay lezzetleri tanıtıldı

İstanbul Havalimanı‘nda Hatay lezzetleri tanıtıldı

İSTANBUL – Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dayanağıyla 21-27 Mayıs tarihleri ortasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, İstanbul Havalimanı‘nda düzenlenen aktiflikle kutlandı. Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde Hatay lezzetleri tanıtıldı.

İGA İstanbul Havalimanı‘nda, 90’dan fazla işletme ile yolculara uçuş öncesi ve sonrası yeme içme hizmeti sunan TUM, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın takviyesiyle tüm dünyadaki Türkiye Büyükelçilikleri’nde ve Türkiye’de kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay lezzetlerini tanıttı. Aktiflikte; Tarihi, kültürel geçmişi ve güçlü mutfağıyla ünlenen gastronomi merkezi Hatay’ın kendine mahsus tatlarını konuklarına deneyimleterek turistik ve gastronomik bir tecrübe yaşatıldı. Hatay Mutfağı’nın öne çıkan lezzetlerinden; Aşur, Zeytin Salatası, Humus, Kısır, Mütebbel, Fellah Köftesi, Babagannuş, Muhammara, Hoşaf ve Künefe yer aldı.

İGA İstanbul Havalimanı‘nda düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’na özel aktifliğe katılan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, “Türk mutfağını dünya yolcularına tanıtmak üzere özel ilgi gösterilmesi gereken bir günde TUM’un tertibiyle paydaşlarımızla bir ortaya geldik. İGA İstanbul Havalimanı, tüm dünyadan birçok yolcuya mesken sahipliği yapıyor. Burada tattığı lezzeti ülkesinde anlatıyor. Bu bağlamda yolcularımıza Türk mutfağını tanıtan bu tertibin ehemmiyeti büyük. Hedefimiz mutfağımızın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak”diye konuştu. Türk mutfağının zenginliğini memleketler arası yolculara tanıtmak ismine büyük bir sorumluluk üstlendiklerinin altını çizen TUM CEO’su Hüseyin Dönmez, “Medeniyetler kenti Hatay’ı yaşatmanın, gelecek kuşaklara aktarmanın en kıymetli ögelerinden biri de Türk mutfağına sağladığı büyük katkının anlatılması olduğu kanısındayım. Bu bağlamda Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay mutfağının değerli lezzetlerini dünya yolcularıyla buluşturmanın gururu içindeyiz” tabirlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokman Sarıkurt – Turizm

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul Havalimanı’nda Türk Mutfağı Haftası kutlandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELonwin giriş