DOLAR

34,4644$% -0.1

EURO

36,2043% -0.17

GRAM ALTIN

2.958,33%-0,11

ÇEYREK ALTIN

5.040,00%-0,08

TAM ALTIN

20.100,00%-0,09

BİST100

9.367,77%3,72

BİTCOİN

3370192฿%3.55147

İmsak Vakti a 05:48
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde üretilen lokum Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor

Hatay‘ın Yayladığı ilçesinde yaklaşık 60 yıldır üretimi yapılan lokum, Türkiye’nin 81 vilayetine gönderiliyor. Yayladağı lokumunun en çarpıcı özelliği ise pişirim formu, dişlere ve damağa yapışmaması sebebiyle tercih ediliyor.

Kahramanmaraş zelzelelerinin en çok etkilediği yerlerin başına gelen Hatay’da toparlanma süreci devam ediyor. Bölge esnafı sürat kesmeden üretimini sürdürüyor. Yayladağı ilçesi ise meşhur olan lokumuyla ülkenin dört bir yanında biliniyor. Öbür lokumlardan kendini ayıran eseri meşhur kılan özelliği, katkı hususu kullanılmaması, yerken ağızda erimesi, dişe yapışmaması olarak biliniyor. Bundan ötürü da tatlı severler tarafından çokça tercih edildiği belirtildi.

“4 jenerasyondur üretim yapıyoruz”

Okay, “Yayladağı lokumu birinci üretildiği andan itibaren üretim formülü olsun, üretim biçimi olsun yalnızca aile fertleri biliyor. Yalnızca aile fertlerinin ürettiği bir eser. Yayladağı lokumu dediğimiz vakit insanların aklına birinci gelen sade lokum. Bu vakitle insanların gereksinimlerine piyasa kaidelerine nazaran de değişerek yaklaşık 35 çeşit eserle hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“Özelliği pişirim hali ve dişlere, boğaza yapışmaması”

Lokumun özelliğe değinen Okay,” Yayladağı lokumunu öbür lokumlardan ayıran özelliği pişirim biçimi, ustalık. Birçok usta şeker nişasta kullanarak üretiyor. Herkesin bir el kıvamı, el lezzeti ve ustalığı var. Bizi buradan öbür lokumlardan ayıran, beşerler lokumu tüketirken dişlerine, damaklarına yapışmadan boğazlarını yakmadan yeniyor olması, bunları da bize müşterilerimiz söylüyor. Biz eserlerimizi 55-60 yıldır tıpkı formülde üretiyoruz, hiçbir halde formül değiştirmeden tıpkı halde üretime devam ediyoruz” dedi.

“Türkiye’nin 81 ile Yayladağı lokumu gidiyor”

Yurt dışından da talep olduğunu vurgulayan Okay, “Ama biz işimize artık ticari olarak değil de sanat olarak bakıyoruz. O yüzden dört nesildir üretimimiz devam ediyor. Yurt dışına ihracat yapacak olsak eserin özelliğini değiştirmemiz gerekiyor. Biz bundan yana değiliz. Fakat yurt içinde çok hoş bir talep var. Yayladağı bilmeyen beşerler, bugün 81 vilayetten Yayladağı lokumu diye bilirler. Türkiye’de 81 ile kargo vasıtasıyla gönderim yapıyoruz” tabirlerini kullandı. – HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Enkazdan çıkarılan demirler yine iktisada kazandırılıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL