DOLAR

34,3869$% 0.47

EURO

36,8522% -0.6

GRAM ALTIN

2.968,04%-0,25

ÇEYREK ALTIN

4.977,00%-0,14

TAM ALTIN

19.904,00%-0,14

BİST100

9.184,82%2,67

BİTCOİN

2708657฿%3.21527

Öğle Vakti a 12:24
Hatay KAPALI 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’da Karpuz Hasadı Başladı

Hatay‘ın bereketli topraklarında başlayan karpuz hasadıyla birlikte damak çatlatan lezzet tarladan 10 ile 15 TL ortasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı müdafaaya aldı.

Depremin vurduğu Hatay’da yaralar üreterek ve emek vererek sarılmaya devam ediyor. Bereketli topraklarında birçok eser yetişen Hatay’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte damak çatlatan lezzetlerde sırasıyla hasat ediliyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi’nde açık alanda yetiştirilen karpuzun hasadı başladı. Lezzetiyle damaklarda tat bırakan doğal karpuz, tarladan kilogramı 10 ile 15 TL ortasında alıcı buluyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde Adana ve Diyarbakır’da çiftçinin eseri ani sıcaklıkla birlikte ziyan görmüştü. Kurtbağı Mahallesi’nde karpuz üreten Sezer Kala, mahsulün yanmaması için tahlili tek tek gazeteyle sarmakta buldu.

“Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle evvel denedim, sonra baktım yararını gördüm”

Kurtbağı Mahallesi’nde hasat yapan Sezer Kala (34), karpuzları tek tek gazeteyle sararak sıcağa karşı tedbir aldığını belirterek, “Hava sıcak lakin mecbur hasadı yapmamız lazım zira bayağı bir emek var. Bu emeği heba edemeyiz. Karpuz olgunlaşma periyoduna girdiğinde artık gücü meyveye verdiği için çalı biraz yetersiz kalıyor. Artık karpuz büyüdüğü için birtakım karpuzlar açıkta kalıyor ve güneşe bakan yanları yakıyor. Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle evvel denedim, sonra baktım yararını gördüm. Güneş yakmıyor sonra hepsini gazeteyle kapladım. Hararetli bir çalışmamız yok aslında yabancı da değiliz eş, dost ve akraba çalışıyor. 2 bin ve 3 bin TL yevmiye. Geçen yıllarda hepsini bir ekiyordum fakat bu yıl farklı bir sistem uyguladım belirli bir aralıklarla ektim 1 ay 20 gün ortayla. Geçen hafta karpuz hasadına başladık, şu anda devam ediyoruz ve hala olgunlaşmakta olan daha da sonra ekilen karpuzumuz var. 6 -7 dönüm toprağımız. Karpuz yaklaşık 80 ila 90 günde fakat yetişir tahminen de daha da uzun sürebilir. Ben nisan ayında başladım ekmeye. Şu anda 10 ila 15 TL ortasında tarladan satışım. Esasen kendi tezgahım var orada satıyorum kendi müşterilerime” dedi. – HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Kurum, Hatay’da koordinasyon toplantılarına katıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibom girişjojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişmarsbahis giriş