34,1157$% 0.28
38,1222€% 0.16
2.862,59%1,18
4.735,00%0,65
18.882,00%0,64
9.962,60%-0,13
2164297฿%2.33318
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği konutunda tertiplenen aktiflikte Hatay mutfağı tanıtıldı.
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in mesken sahipliğinde düzenlenen aktiflikte, Türk şeflerince hazırlanan Hatay’a ilişkin 25 klâsik lezzet konukların beğenisine sunuldu.
Etkinliğe, bugün vazifesini halefine devreden eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis ile vazifesini halefine devreden eski Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, üst seviye Yunan yetkililer, Atina’daki diplomatlar, ünlü şefler, gastronomi muharrirleri, gazeteciler ve Türk vatandaşlarından oluşan 120 kişilik bir davetli kümesi katıldı.
Büyükelçi Çağatay Erciyes, aktiflikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının dünyanın en varlıklı, ekolojik ve sürdürülebilir mutfakları ortasında yer aldığını, 1000 yılı aşkın kadim bir geçmişinin bulunduğunu tabir etti.
Bu sene tanıtımı yapılan Hatay mutfağının, Anadolu’nun lokal lezzetleri ile Osmanlı saray mutfağının birleşimi olduğunu vurgulayan Büyükelçi Erciyes, Hatay’ın UNESCO tarafından 2017’de gastronomi alanında Yaratıcı Kentler Ağı’na dahil edildiğine de dikkati çekti.
Hatay’da DEAŞ operasyonunda 6 tutuklama
İş makinesi operatörü dehşet saçtı! 4 aracı biçti, gerisine bakmadan kaçtı
Dekuk Şelalesi’nin Kurtarılması İçin Çalışmalar Başladı
Hatay’da 6 Katlı Bina Denetimli Olarak Yıkıldı
İş Makinesi Operatörü Park Halindeki Araçlara Çarptı, Kaçtı
1,5 Metrelik Döner Müsabakasında Kazanan 5 Bin TL Ödül Aldı
Depremzede Genç, Tedavi Gördüğü Hastanede İşe Başladı
Tır kazasında 4 yaşındaki kızını ve bebeğini kaybeden anne hayatını yitirdi
CHP’li Gökhan Günaydın’dan Rahmi Doğan’ın Atamasına Reaksiyon
Hatay’da Akdeniz’de Hortum Oluştu
Hatay’da Yağış Sonrası Denizde Hortum Görüntülendi