DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ÇEYREK ALTIN

4.771,00%1,77

TAM ALTIN

19.025,00%1,76

BİST100

9.900,25%-0,76

BİTCOİN

2153602฿%0.47592

İmsak Vakti a 04:56
Hatay HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Depremzede bayanlar bayram için imece yolu yufka ekmek pişirdi

Depremzede bayanlar bayram için imece adabı yufka ekmek pişirdi

HATAY – Sarsıntının vurduğu Hatay’ın Payas ilçesinde Kurban Bayramı hazırlığı yapan bayanlar, imece yöntemi yufka ekmek pişirdi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde 11 vilayet içinde en büyük yıkım Hatay’da meydana geldi. Sarsıntı sonrası olağanlaşma sürecinin devam ettiği kentte, vatandaşları Kurban Bayramı telaşı sardı. Payas ilçesinde bayanlar, bölge halkının vazgeçilmezi olan yufka ekmek için kolları sıvadı. Hava sıcaklığının akşam saatlerinde düşmesini fırsat bilen bayanlar, hamurları hazırlayarak imece yolu bayramlık yufkaları pişirdi.

İmece metoduyla yaşadıkları etrafta bir çok aileye yufka ekmek hazırladıklarını anlatan Elif Doğan “Yöresel lezzeti Kurban Bayramı için yapıyoruz, imali zahmetli fakat bayram sofralarına lezzet katıyor. Uzun müddet saklanıyor olması da ehemmiyet arz ediyor, tüketeceğimiz vakit 10 dakika evvelden hafif ıslatarak bekletiyoruz ve daha sonra yiyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ferit Savaş – Ömür

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Depremzedelere Hizmet Eden Polis ve Askerlere Muvaffakiyet Dokümanı Verildi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibombahsegelcasibom girişcasibom