DOLAR

34,6022$% 0.34

EURO

36,2589% 0.05

GRAM ALTIN

2.989,79%0,95

ÇEYREK ALTIN

5.084,00%0,49

TAM ALTIN

20.271,00%0,65

BİST100

%

BİTCOİN

3424349฿%2.08842

Yatsı Vakti a 02:00
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’da Çiftçi Domuzlarla Paylaşıyor: Kuru İncir 350 TL’ye Satılıyor

Çiftçinin domuzlardan kurtarabildiği kuru incir, 300 ila 350 TL ortasında alıcı buluyor

HATAY – Hatay’ın Samandağ ilçesinde hasadını yaptığı incirleri meskeninin damında kurutan çiftçi Gökmen Ekiz, kuruttuğu incileri 200 ila 350 TL’den satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Ağaç tabanlarına düşen incirleri domuzlarla paylaşan Ekiz, hasadı neredeyse ikiye böldü.

Türkiye’nin en kıymetli tarım kentlerden olan Hatay’da, sonbahar mevsimine girilirken incir hasadında sona gelindi. Samandağ ilçesi Çanakoluk Mahallesi’nde çiftçilik yapan Gökmen Ekiz, bahçesindeki ağaçlardan incir hasat etmeye başladı. Bahçesindeki incirlerin müdavimi olan domuzlar ile hasadı paylaşan Ekiz, incirleri meskeninin çatısında kurutuyor. Damda kurutulması için bir müddet bekletilen incirler; yemişlik, pekmez ve incir ekmeği olarak bedellendiriliyor. Yemişlik olarak kurutulan incirler, kilo fiyatı 300 TL ila 350 TL ortasında satılıyor. Yemişlik dışında pekmez ve incir ekmeği için kurutulan incirler, 200 ila 250 TL ortasında alıcı buluyor. Kuru incirin çok fazla maliyetinin olmadığını söyleyen çiftçi Ekiz, kuru incileri satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

“Kuru incirin kilosunu 300 ila 350 TL’den veriyoruz”

İncir hasadından sonra incirleri kurutmaya bıraktığını söz eden çiftçi Gökmen Ekiz, “İncir hasadı uygun geçti. İncir hasadında yüzde 50’si bize yüzde 50’si domuzlarla paylaştık. Gündüz düşen incirleri biz alırken gece düşenleri domuzlar alıyordu. Kuru incirin evreleri var. Birinci evresinde yemişlik olarak ayırıyoruz ve seçiyoruz. Kuru incirin bir kısmı da pekmeze gidiyor. Kuru incir fiyatları durumuna nazaran değişiyor. Bu yıl satışlar her üretimde olduğu üzere incir hasadında da biraz düşük oluyor lakin incirin fazla bir maliyeti olmadığı için domuzlardan ne kadar kurtarırsak bize kar kalıyor. Kuru incirlerin üzerlerindeki tozları temizlemek için sıcak suyla elden geçiyor. Kuru incirin kilosunu 300 ila 350 TL’den veriyoruz. Kuru inciri haşlamadan pekmeze yahut incir ekmeği yapmak için alan şahıslara 200 ila 250 TL’den satıyoruz. Bahçe kenar taraflarında ekildiği için ne kadar toplarsak o kadar aile bütçesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RAMAZAN İLIN – Aktüel

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Freni Patlayan Hafriyat Kamyonu 7 Araca Çarptı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELonwin giriş