DOLAR

34,5721$% 0.14

EURO

36,1848% -0.19

GRAM ALTIN

2.963,20%0,05

ÇEYREK ALTIN

5.046,00%0,08

TAM ALTIN

20.124,00%0,09

BİST100

9.367,77%3,72

BİTCOİN

3405030฿%4.80003

İmsak Vakti a 05:48
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’da çamurdan yapılan tandırda pişirilen eserlerle çocuklar okutuluyor

Hatay‘da çamurdan yapılan tandırda pişirdikleri eserleri satarak çocuklarını okutan İmami ve Abdulhalik Tokmak çifti, kavurucu sıcakta evlatları için ter döküyor.

Kavurucu sıcakların tesirli olduğu Hatay’da gün içinde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkıyor. Çeşitli meslek kümeleri da sıcak havadan olumsuz etkileniyor, bu meslek kümelerinden biri de Hatay’da yaygın olarak yapılan tandırcılık. Çamurdan yapılan tandırda ateş başında ter döken vatandaşlar, şiddetli kaidelerde çıkar elde ediyorlar. Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki İmami Tokmak, 10 yıldır tandırcılık yaparak aile iktisadına katkı sağlıyor. Kavurucu sıcakta evlatlarını okutabilmek için emek veren İmami Tokmak’ın en büyük destekçisi de 54 yaşındaki eşi Abduhalik Tokmak. İmami Tokmak’ın tandırda pişirdiği; ekmek, biberli ekmek ve gözleme vatandaşların damağında tat bırakıyor.

Sabah saat 5’te başlayan mesainin akşam saat 8’e kadar sürdüğünü lisana getiren Abduhalik Tokmak, “Tandır işi yapıyoruz; ekmek, katıklı ekmek, ıspanaklı yapıp halka satıyoruz. Bizi gören sağ olsun gelip satın alıyoruz 4 çocuğumuz var, onları okutmak içim kurduk bu işletmeyi ve bütün yatırımız onlar için. Bu ortalar biliyorsunuz hava çok derece sıcak, biz saat sabahın beşinde uyanıp akşam sekize kadar burada eşimle birlikte çalışıyoruz. İşi yapmak güç ancak çocuklarımızın geleceği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çocuklarımız âlâ yerlere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Bu işi yapmak nitekim çok güç ve zahmetli”

Kavurucu sıcakta tandır başında çalışmanın güç olduğunu belirten İmami Tokmak, “Bu işi yapmak sahiden çok güç ve zahmetli. Durumuz şu an yeterli lakin çok sıkıntı bir iş, çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Eşimle birlikte yapıyoruz ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Ekmek fiyatı şu an aktüel olarak 10 TL, katıklı ise 12 ila 15 TL ortası değişiyor” dedi. – HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Antakya’da Araba Kazası: 1 Kişi Yaralandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL