34,4644$% -0.1
36,2043€% -0.17
2.958,33%-0,11
5.040,00%-0,08
20.100,00%-0,09
9.367,77%3,72
3370192฿%3.55147
Hatay‘ın İskenderun ilçesinde zelzelenin akabinde gönüllülerin iştirakiyle kurulan “Gönül Mutfağı”nda, ramazan ayı boyunca afetzedeler için günlük 12 bin kişilik yemek hazırlanıyor.
Afetin akabinde depremzedeler için çalışmalarını aralıksız sürdüren gönüllüler, ramazanda da kazanları iftar için kaynatıyor.
İbrahim Çeçen Konteyner Kenti’ndeki mutfakta, 70 istekli iftar sofraları için her gün üç çeşit yemek yapıyor.
Gönüllülerce hazırlanan yemekler, ilçedeki depremzedelere ulaştırılıyor.
İftar yemeğinin yanı sıra yaklaşık 2 bin kişilik de sahurluk hazırlayan gönüllüler, gereksinim sahipleri için de ramazan kolisi dağıtıyor.
Gastronomi kısmı öğrencileri de takviye veriyor
Ramazan Bayramı’ndan sonra da kentte kalıcı projeleri hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Demir, şöyle konuştu:
“Biz Hatay‘ın ışıkları tekrar yanana dek demiştik, inşallah birlikte yakacağız. Uzun vakit burada olmayı planlıyoruz. Ramazandan sonra da kalıcı projelerle buradayız. Çocukların okul kahvaltılarını veriyoruz lakin bunun daha sağlıklı yemekler haline getirilerek hem istihdam yaratarak hem okullardaki yemek muhtaçlığını karşılamak üzere öteki bir sistem üzerine çalışıyoruz. Gönül mutfağı, daha kalıcı projelere takviye vermek maksadıyla burada olmaya devam edecek.”
Farklı üniversitelerde gastronomi kısmı okuyan öğrencilerin de çalışmalarına takviye verdiğini anlatan Demir, mezun öğrencilerden bir kısmını işe alarak onlara istihdam sağladıklarını da belirtti.
Gönüllülerden Efsane Gönültaş da Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşadığını lakin sık sık Hatay‘daki çalışmalara takviye olmak emeliyle buraya geldiğini anlattı.
Mutfakta çalışarak depremzedeler için yemek hazırlanmasına yardımcı olduğunu belirten Gönültaş, “Burada yapılacak daha çok iş var. İşin bir ucundan tutabilirsem, buradaki insanlara yararlı olabilirsem ne keyifli bana diye düşünüyorum.” dedi.
Gönültaş, çiftçilerin bahçelerindeki eserlerinin toplanmasına da takviye olduklarını anlatarak, “İşimiz sırf mutfak işi değil, Hatay için buradayız. Onlara yarar sağlamaya çalışıyoruz.” sözünü kullandı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Kısmı öğrencisi Şule Işık Büyükaslan, mutfakta çalışarak hem hoş bir iş yaptığını hem de mesleği konusunda tecrübe kazandığını belirtti.
Yusuf Aktepe de istekli olarak başladığı mutfağın artık devamlı elemanı haline geldiğini söyledi.
Gana’dan gelen Nifisatu Issıka da gastronomi öğrencisi olduğunu depremzedelere dayanak olabilmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını kaydetti.
Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Lider adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli?
Dörtyol’da Apartman Dairesinde Yangın: 2 Kişi Hastaneye Kaldırıldı
Hatay’da Apartmanda Yangın, 2 Kişi Hastaneye Sevk Edildi
Dörtyol’da Apartman Yangını: Karı Koca Hastaneye Kaldırıldı
Hatay’da Çiftçi 7.2 Kilogramlık Tatlı Patates Yetiştirdi
Dörtyol’da Polis Gruplarından Asayiş ve Trafik Kontrolü
Depremzedelerin Barınma Muhtaçlıklarını Karşılayan Gemi Yalova’ya Getirildi
İskenderun’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı
İskenderun’da Otopark ve Oto Yıkama Firmalarına Kontrol
Hatay’da 8 Yıl Mahpus Cezasıyla Aranan Şahıs Tutuklandı
İskenderun’da Otopark ve Oto Yıkamalara Asayiş Uygulaması