DOLAR

34,5430$% 0.18

EURO

35,9450% -0.81

GRAM ALTIN

3.000,66%1,32

ÇEYREK ALTIN

5.102,00%0,76

TAM ALTIN

20.347,00%0,93

BİST100

9.549,89%1,94

BİTCOİN

3409266฿%1.91007

İmsak Vakti a 05:50
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’da iş yerlerini kaybeden esnaf, yöresel lezzetleri prefabrik lokantada sunuyor

Hatay‘da iş yerlerini kaybeden iki esnaf, kentin yöresel lezzetlerini prefabrik lokantada müşterilerine sunuyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki sarsıntılarda Antakya Kavaslı Mahallesi’ndeki işletmelerinin bulunduğu bina hasar gören Onur Tansal (32) ile Nurican Oktay (27), yöresel lezzetleri yine yaşatmak için kolları sıvadı.

Antakya Türkiye Yüzyılı Prefabrik Çarşısı’ndaki 48 metrekarelik işletmelerinde kente has lezzetleri yapmaya başlayan Tansal ile Oktay, her gün farklı çeşitleri müşterilerine sunuyor.

Hatay‘ın en büyük zenginliklerinden birinin de gastronomi olduğunu aktaran Tansal, şöyle devam etti:

“Antakya’nın ayağa kalkmasını sağlayacak en büyük etkenlerden biri de mutfağıdır. Biz bu kentte gastronomi ve turizmi canlandırırsak Antakya süratli bir biçimde ayağa kalkacaktır. Biz de bu nedenle lokantamızı tekrar kurduk. Yüklü olarak yöresel yemeklerimizi yapıyoruz. Haftanın 6 günü hizmet veriyor, her güne de farklı yöresel eserleri hazırlıyoruz. Pazartesi günü aşur, salı günü mumbar üzere yöresel eserleri yapıyoruz.”

“Bizi evvelden arayarak, randevu alıyor”

Tansal, üretiminin zahmetli olması nedeniyle yöresel lezzetleri hudutlu ölçüde hazırladıklarını belirtti.

Prefabrik lokantada günde 80 ile 100 ortası müşteri ağırladıklarını anlatan Tansal, “İnsanlar yöresel yemekler için buraya geliyor. Bizi evvelden arayarak, randevu alıyor. Mumbar gününden örnek verecek olursak beşerler bir gün evvelce bizleri arayarak kendileri için ayrılmasını talep ediyor.” diye konuştu.

Tansal, sarsıntıların akabinde kentin inşası için kent dışından gelenlerin de yöresel lezzetleri beğenerek yediğini söyledi.

Nurican Oktay, Hatay’ın gastronomi alanında kıymetli bir yere sahip olduğunu belirterek, kente mahsus lezzetleri yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Yeni

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dörtyol’da Amatör Balıkçıdan 20 Kilogramlık Çatalkuyruk Yakalaması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELonwin giriş