DOLAR

34,6022$% 0.34

EURO

36,2589% 0.05

GRAM ALTIN

2.989,79%0,95

ÇEYREK ALTIN

5.084,00%0,49

TAM ALTIN

20.271,00%0,65

BİST100

%

BİTCOİN

3424349฿%2.08842

Yatsı Vakti a 02:00
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Londra’da Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri düzenlendi

İngiltere’nin başşehri Londra‘da “Türk Mutfağı Haftası” aktiflikleri kapsamında Türk mutfağı ve Hatay yöresine ilişkin yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Fransız aşçılık okulu Le Cordon Bleu’nun Londra merkezinde Türk mutfağına ilişkin lezzetler tanıtıldı.

Türkiye‘nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da katıldığı aktiflikte, şef Ali Yalçın, Mustafa Yılmaz ve Nurperi Yiğit, Hatay mutfağına ilişkin oruk ve tepsi kebabı yaparak, Türk mutfağının kültürünü ve zenginliklerini anlattı.

Büyükelçi Ertaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok çeşitli mutfak kültürüne sahip olduğunu, bu çeşitliliğin, Türk mutfağını dünyanın farklı bölgelerindeki milyarlarca insan için epeyce alımlı kıldığını lisana getirdi.

Ertaş, her yıl dünyanın birçok noktasında Türk mutfağının tanıtıldığı aktiflerin düzenlendiğine işaret ederek, bu yılki aktifliklerin temasını Hatay yöresine ilişkin yemeklerin oluşturduğunu kaydetti.

Büyükelçi Ertaş, Londra’daki aktiflik kapsamında Hatay mutfağından çeşitli yemekler hazırlayan Türk şeflere teşekkürlerini sundu.

Etkinliğin akabinde, Le Cordon Bleu okulu öğrencileri ve davetlilere, Hatay’ın farklı yemekleri ikram edildi.

Türk Mutfağı Haftası, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri ortasında yurt içinde ve dışında eş vakitli olarak kutlanıyor.

Kaynak: AA / Zuhal Demirci – Dünya

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zambiya’da Türk Mutfağı Haftası düzenlendi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELonwin giriş