DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ÇEYREK ALTIN

4.771,00%1,77

TAM ALTIN

19.025,00%1,76

BİST100

9.900,25%-0,76

BİTCOİN

2155471฿%0.01206

Akşam Vakti a 18:43
Hatay HAFİF YAĞMUR 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Brüksel’de “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Hatay yemekleri tanıtıldı

Türkiye‘nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın konut sahipliğinde düzenlenen aktiflikte, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Hatay‘a ilişkin lezzetler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcilik konutunda aktiflik düzenlendi.

Kaymakcı’nın konut sahipliğindeki davete, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Lideri Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri başta olmak üzere yabancı misyon şefleri, AB kurumlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçi Kaymakcı, burada yaptığı konuşmada, Türk mutfağının, Anadolu’nun kültür ve gelenekleriyle, toplumsal miras ve öykülerle şekillendiğini ve çok katmanlı, varlıklı bir kültürel miras sunduğunu söyledi.

Türkiye’nin verimli coğrafyasının ve iklim çeşitliliğinin, Türk mutfağının ortaya çıkmasındaki rolüne dikkati çeken Kaymakcı, tarih boyunca Anadolu topraklarında yaşayan kültürlerin de bu zenginliğe katkı sunduğunu hatırlattı.

Kaymakcı, Türk mutfağının, sıfır atık ideolojisini temel aldığını belirterek, hem ekolojik hem de kültürel bağlamda sürdürülebilir bir mutfak olan bu mutfakta, besinlerin kabuğundan çekirdeğine her kesiminin kullanıldığını, hiçbir şeyin israf edilmediğini vurguladı.

Türk kültüründe sofranın ve birlikte yemek yemenin kıymetli bir yere sahip olduğunu anımsatan Kaymakcı, aktiflik kapsamında 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı sarsıntıların vurduğu kentlerden biri olan Hatay‘ın mutfağından yöresel lezzetlerin hazırlandığını aktardı.

Kaymakcı, sarsıntıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, bu sıkıntı vakitlerde Türkiye’yle gösterdiği dayanışma için AB’ye teşekkür etti.

Hatay‘ın gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı’na dahil edildiğini hatırlatan Kaymakcı, bu aktiflikte, medeniyetler beşiği olan bu ilin lezzetlerini tanıma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Lideri Büyükelçi Bozay da davette bulunmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, zelzelelerde Türk halkıyla dayanışma gösterenlerle bu kültürü paylaşmaktan memnun olduğunu belirtti.

Türk şeflerinin Hatay yöresinden hazırladığı klâsik lezzetlerin ikram edildiği aktiflikte, Türk mutfağı hakkında bilgiler paylaşıldı.

Kaynak: AA / Nazlı Yüzbaşıoğlu – Yeni

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay’da mobilya imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibombahsegelcasibom girişcasibomjojobet