DOLAR

34,6022$% 0.34

EURO

36,2589% 0.05

GRAM ALTIN

2.989,79%0,95

ÇEYREK ALTIN

5.084,00%0,49

TAM ALTIN

20.271,00%0,65

BİST100

%

BİTCOİN

3424349฿%2.08842

Yatsı Vakti a 02:00
Hatay KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

OECD’de Türk Mutfağı ve Hatay Yöresi Yemekleri Tanıtıldı

Fransa’nın başşehri Paris’te Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) merkezinde Türk mutfağı ve Hatay yöresine ilişkin yemekler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, OECD Merkezinde Hatay’a has yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Türkiye’nin OECD Daimi Temsilcisi Kerem Alkin’in mesken sahipliği yaptığı aktifliğe, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Milletlerarası Güç Ajansı (IEA) Lideri Fatih Birol, OECD Genel Yöneticisi Yardımcısı Yoshiki Takeuchi ve OECD nezdinde birçok ülkenin daimi temsilcileri katıldı.

Davetlilere, humus, firik pilavı, muhammara üzere lezzetler ikram edildi.

Etkinliğinin açılışında konuşan Kerem Alkin, bu yıl ikincisi düzenlen Türk Mutfağı haftası kapsamında Hatay mutfağının tanıtımının seçildiğini anımsattı.

Alkin, Türkiye’de şubatta 9 saat ortayla yaşanan iki büyük zelzelede 11 ilin sallandığını ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kerem Alkin, bu süreçte OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, OECD işçi ve sekretaryasının takviyeleri için teşekkür etti.

“Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı” kitabının Emine Erdoğan’ın himayesi altında 2 yıl evvel yayımlandığını lisana getiren Alkin, Türkiye’nin farklı bölgelerinin mutfağını tanıtmaya devam edeceklerine işaret etti.

OECD Genel Yöneticisi Yardımcısı Yoshiki Takeuchi, aktiflikte yaptığı konuşmada, “Türk mutfağından bahsederken Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Koridoru ile global besin güvenliği ve milyonlarca insanın temel besin eserlerine ulaşımını sağlamaya yaptığı katkısından bahsetmemek olmaz.” tabirini kullandı.

Kaynak: AA / Esra Taşkın – Kültür Sanat

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MSB:  Hatay hudut sınırında 629 gram toz esrar ele geçirdi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELonwin giriş