DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ÇEYREK ALTIN

4.771,00%1,77

TAM ALTIN

19.025,00%1,76

BİST100

9.900,25%-0,76

BİTCOİN

2156079฿%0.54707

İmsak Vakti a 04:56
Hatay HAFİF YAĞMUR 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Paris’teki asırlık gastronomi okulu Ferrandi’de Türk mutfağı tanıtıldı

Fransa’nın başşehri Paris‘te asırlık Fransız gastronomi ve otelcilik okulu Ferrandi’de Türk mutfağı tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, 1920’den bu yana faaliyet gösteren Ferrandi’de Hatay kentine mahsus lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin düzenlediği aktifliğe Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatma Özsoy, Ferrandi Müdür Yardımcısı Gregoire Auzenat, Ferrandi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Türkiye’den gelen şefler Adıgüzel Yıldız, Süreyya Çetin ve Zeynel Aksar, davetlilere Hatay metodu meze sunumu yaptı.

Türkçe ve Fransızca yapılan eğitici sunumda Hatay’dan getirilen baharatlar ve materyaller kullanıldı.

Davetlilere mezenin yanı sıra vişneli yaprak sarma ve kuru patlıcan dolması ikram edildi.

Türk şefler Hatay lezzetlerinin hazırlık ve pişirme sürecine ait püf noktaları da öğrencilerle paylaştı.

Büyükelçi Onaner, aktiflikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’de ve yurt dışında Türk mutfağını tanıtmak için etkinlikler düzenlendiğini anımsattı.

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayetler ortasında Hatay’ın da bulunduğunu lisana getiren Onaner, bunun, Hatay’ın özel mutfağını öne çıkarmak istemelerinin nedenlerinden olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Onaner, Hatay ve Gaziantep yörelerinin mutfaklarının meşhur olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA / Aktüel

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emine Erdoğan’dan “Türk Mutfağı Haftası” paylaşımı Açıklaması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibombahsegelcasibom girişcasibomjojobet