DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

GRAM ALTIN

2.877,59%1,73

ÇEYREK ALTIN

4.771,00%1,75

TAM ALTIN

19.025,00%1,76

BİST100

9.900,25%-0,76

BİTCOİN

2157990฿%0.55277

İmsak Vakti a 04:56
Hatay HAFİF YAĞMUR 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Yayladağı’nda bayanlar Ramazan Bayramı için “halaka” kurabiyesi hazırlıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki sarsıntılardan etkilenen Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bayanlar, Ramazan Bayramı’nda konuklarına ikram ettikleri yöresel kurabiye çeşidi “halaka”ları hazırlamaya başladı.

Nineleri ve annelerinden öğrendikleri yöresel tatla sofraları süslemeyi sürdüren Aşağıpulluyazı Mahallesi bayanları, un, kabartma tozu, maya, rezene, susam, çörek otu, zeytinyağı, şeker ve ceviz karışımından oluşan lezzeti imece yordamı yapıyor.

Bayram ziyaretlerinde konuklara ikram edilen halka biçimindeki kurabiye, köydeki tandırlarda ya da kuzinelerde odun ateşinde pişiriliyor.

“Bir tadan bir daha istiyor”

Unun elenmesiyle süreçlere başladıklarını anlatan Meraklan, “Daha sonra baharatları unla karıştırır, hamuru yoğurur, akabinde tahta üzerinde biçim veririz. Meskendeki tandırımızı yakar, ateş sıcaklığını biraz kaybettikten sonra da halakaları tandıra bırakırız.” diye konuştu.

Meraklan, yöresel lezzetin yalnızca Ramazan Bayramı’nda yapıldığını aktararak, “Bayrama kadar pişireceğiz. Konuklara, yakınlarımıza, kent dışından gelenlere ikram ederiz. Halakayı hazırlamak yaklaşık 4 saati buluyor. Annelerimizden, ninelerimizden öğrendiğimiz bir lezzet. Bir tadan bir daha istiyor.” dedi.

Halaka pişiren bayanlardan 48 yaşındaki Fidan Meraklan, çocuk yaşlardan itibaren her ramazan bu kurabiye çeşidini yaptığını lisana getirdi.

46 yaşındaki Fatma Irgat da bayrama kadar özel kıvama sahip hamurla hazırlanan yöresel lezzeti, tandır ve kuzinede odun ateşinde pişirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Aktüel

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bodrum Belediyesi, Deremzedelere Dayanaklarını Sürdürüyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

casibombahsegelcasibom girişcasibom