34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
3.005,41%1,48
5.110,00%0,95
20.381,00%1,12
9.549,89%1,94
3414168฿%0.50944
Bir şehri ziyaret ettiğinizde, şehri tanımanızın en iyi yollarından biri de o ilin yöresel yemeğini tatmaktan geçer. Çünkü bir şehri tanımak demek bütün sokaklarını gezmek kadar yemeklerini tatmak anlamına da gelir. Peki, Hatay’ı ziyaret ederseniz, hangi yöresel yemeklerini denemelisiniz?
Başka illere kıyasla, Hatay için birçok seçenek var ve bazı yemekler sadece Hatay’da değil, ülke çapında ünlenmiş durumda. UNESCO tarafından ‘Gastronomi şehri’ unvanı almış bu şehrin yöresel yemekleri arasında seçim yapmak elbette zor.
Biz sizin için araştırdık ve bu yazımızda, Hatay yöresel yemekler listesine yer verdik. Bu şehre adımınızı attığınızda aşağıdaki seçeneklerimizi değerlendirebilirsiniz. Bu yöresel lezzetler Hatay’ı daha iyi tanımanıza yardımcı olabilir.
Tuzda Et Tavuk
‘Tuzda et tavuk’ yemeği, isminden de anlaşılacağı üzere tuzun içinde yapılan bir tavuk yemeğidir. İçi bulgur ile doldurularak uzun süre tuzun içinde pişirilen bu yöresel yemek, gözünüzü korkutmasın. ‘Acaba yemek çok mu tuzlu’ sorusunu bir kenara bırakın, çünkü hayır, bu yöresel yemek tuzun içinde pişmesine rağmen standart tatda bir tuz barındırıyor. Öğlen ya da akşam saatlerinde tüketebileceğiniz bu enfes besin kaynağını gittiğiniz her lokantada bulmak zor, yemeğin yapımı uzun saatler aldığı için sadece belli saatlerde ya da rezervasyon ile çıkıyor.
Hatay Sokaklarının Vazgeçilmezi: Sarı Bülbül
Belki de çok yoğun bir gündeminiz var ve yemek yemektense Hatay sokaklarını gezmek ve şehirle bütünleșmek istediniz. Ama bu Hatay’ın yöresel yemeklerinden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmesin. Sokak ortasındaki bir seyyar satıcıdan bardağın içinde alabileceğiniz sarı bülbül, sıradan bir haşlanmış nohutun çok ötesinde bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Bu besin kaynağını sadece haşlanmış nohut olarak değil; yeşilbiber, havuç tanecikleri, maydanoz ve kırmızı pul biber ile hazırlanan bir ek öğün olarak düşünebilirsiniz. Sadece sokak aralarının değil, akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi olan bu yöresel tadı mutlaka deneyin.
Hatay’ın Meşhur Tatlısı: Künefe
Hatay’ın en önemli tatlarından biri olan künefe, Türkiye’nin her yerinde Hatay usulü olarak yenmek için can atılan bir tatlı çeşidi. Şöyle özetleyelim; Hatay’a gittiniz ama karnınız tok ve şu an herhangi bir ana yemek tüketecek durumda değilsiniz. Bu durumda yapacağınız en mantıklı hareket Hatay’ın meşhur tatlısı olan künefeyi denemek olacaktır.
Hatay’ın Kendine Özel Pizzası: Biberli Ekmek
Biberli ekmek, Hatay’ın olmazsa olmaz tatlarından sadece biri. Kahvaltıda ya da gün ortasında tüketebileceğiniz bu ekmeği, Hatay’a özel bir pizza olarak da tanımlayabilir. Genel anlamda basit bir besin olarak gelse de durum düşündüğünüzden çok daha farklı. Adından da anlaşılacağı gibi tadında birçok baharat aroması barındıran bu ekmek oldukça doyurucu. Biberli ekmeği tarifine ulaşmak için www.tarifdefteri.net sitesini ziyaret edebilir ve Hatay’a gitmeden biberli ekmek lezzetini tadabilirsiniz.
Öğretmen, Piknik Tüpüyle İntihar Etti
Hatay’da Mahpus Cezası ile Aranan Şahıs Yakalandı
İskenderun’da Aranan İki Şahıs Yakalandı
Antakya’da Kızılay Anaokulu Temel Atma Merasimi Gerçekleşti
HMKÜ, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a fahri doktora unvanı verdi
Dörtyol’da Öğretmenler Günü’nde Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Düzenlendi
Dörtyol’da Tır ile Araba Çarpıştı
İskenderun Belediyesi hangi parti? İskenderun Belediye Başkanı kimdir?
İskenderun nerede, nereye bağlı? İskenderun’da gezilecek yerler neresi?
Belen’de Diş Tabiplerine Polis Ziyareti
Bakan Kurum: Uzun Çarşı’yı Yine Tarihin Merkezine Taşıyacağız