34,3369$% -0.07
36,3539€% 0.01
2.829,68%-0,47
4.810,00%-0,41
19.238,00%-0,42
9.300,30%0,80
3073522฿%3.0385
Hatay’da yaşıtlarının bilakis telefonla oyun oynamak yerine aile mesleği kasaplığını öğrenen 14 yaşındaki Muhammed Enes Başak, usta elleriyle eşsiz tatlara lezzet veriyor.
Antakya ilçesi İyilik Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki Muhammed Enes Başak, 8 yaşından beri kasaplık yapan babası Nuri Başak’ın yanında mesleğin inceliklerini öğreniyor. Babasına ilişkin kasap dükkanında usanmadan, pes etmeden mesai yapan kasap Başak; babasından öğrendiği mesleğinde kendini geliştirmeye devam ediyor. İş yerine gelen müşterilerin özel istekte bulunduğu Muhammed Enes Usta; hayvan bölümü gerçekleştirirken Hatay’ın eşsiz lezzetleri olan kağıt kebabı, tepsi kebabı ve lahmacun üzere yemekleri yapabiliyor. Okul vakitlerinde okula giden Muhammed Enes Usta, okul sonrası birden fazla vaktini babasının yanında çalışarak geçiriyor. Ailede gelenek haline gelmiş kasaplık mesleğini devam ettiren Muhammed Enes Usta, ilerideki gayesi babasının işlerini daha da ileriye taşımak ve çok daha hoş hale getirmek. Aile mesleği olan kasaplığı severek yapan Muhammed Enes Usta, mesleğinde olan yeteneğiyle yılların kasap ustalarına meydan okuyor.
“Okul vaktinde okula gidiyorum ve boş vakitlerimde babamın yanına gelip mesleği öğreniyorum”
Kasaplık mesleğinin ailenin geleneği olduğunu ve bu geleneği devam ettirmek istediğini belirten 14 yaşındaki kasap Muhammed Enes Başak, “14 yaşındayım ve 8. sınıf öğrencisiyim. Etleri kesip kıyma makinesini atıyoruz. Maydanozla birlikte harç yaptıktan sonra tepsi kebabı ve kağıt kebabı yapıyoruz. Fırınlarda pişirip müşterilere hizmet ediyoruz. 8 yaşından dedem birinci bana öğretti, babam ise beni kasap dükkanı getirip götürürdü. Bu kasap mesleğine yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Dedemden, babamdan da bana geçen bu geleneği devam ettireceğim. Ben bu mesleği sevdiğim için burada çalışıyorum. Yaz tatilinde kesimhaneye gidiyorum. Burada mesleğin daha âlâ inceliklerini öğreniyorum. Dana, inek ve koyunları kesip onların etlerini ayırıyoruz. Babamın açtığı iş yerini daha düzgün ve daha hoş bir hale getirmek istiyorum. Okul vaktinde okula gidiyorum ve boş vakitlerimde babamın yanına gelip mesleği öğreniyorum. Kasap mesleğini tam öğrenmiş olduğum için müşterilerin kimileri sen yap dedikleri için ben de onları yapıp onlara veriyorum” dedi.
“Bazı müşterimiz geliyor, ‘Enes bana kağıt kebabı yap yahut tepsi kebabı yap’ diyorlar”
Evladının okulundan geriye kalan vakitlerde kendisine yardım ederek mesleği öğrendiğini ve kendine özel müşterileri olduğunu belirten baba Nuri Başak, “Kendisini birinci başta bu mesleği sevmesi gerekiyor. Dedesinden ötürü bu mesleği çok seviyor. Bu işi yapmaya karar verdi ve bu işi severek yapıyor. Her mesleğin kendine nazaran zorluğu var. Severek yapılan bir meslekte zorluk olmaz. 8 yaşından beri boş vakitlerde yanıma geliyor. Tepsi kebabı, kağıt kebabı, lahmacun, kuşbaşı ve kıyma üzere ne isterse yapar. Merhum dedemden babama babamdan bana benden de çocuğuma kalacak. Müşterilerim oğlumdan çok şad oluyor. Bilhassa kimi müşteriler oğlumun yapmasını istiyorlar. Benim elimin lezzeti oğluma geçmiş. Kimi müşterimiz geliyor, ‘Enes bana kağıt kebabı yap yahut tepsi kebabı yap’ diyorlar. Oğlum da istediklerini yapıyor. Oğlumun müşteri potansiyeli benden daha uygun oldu. Oğlumu bu işi severek yaptığı için ileride daha başarılı daha hoş bir yer açıp kendi işini kuracağına inanıyorum” tabirlerini kullandı. – HATAY
Hatay’da Yeni Üniversite Yerleşkesi Merasimle Açıldı
Konteynerde Yılan Paniği
İskenderun’da Polis Asayiş Uygulaması Gerçekleştirdi
İskenderun’da Huzur ve Asayiş Uygulaması
Sarsıntıda Kayıplarını Yaşarken Hayata Tutunan Genç
Hatay’da Zeytinlik Alanda Yangın Çıktı
Bitkin Halde Bulunan Yavru Karaca Tabiata Salındı
Hatay’da Freni Arızalanan Beton Mikseri Kazaya Neden Oldu
Defne’de Mahsur Kalan Kedi İtfaiye Gruplarınca Kurtarıldı
Hatay’da Freni Patlayan Beton Mikseri Kazası: 4 Yaralı
Hatay’da Kamyon Kazası: Yaralılar Var